ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Άγκυρα – Τι συζήτησαν με τον Ταγίπ Ερντογάν

Αλβανία: Επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Άγκυρα – Τι συζήτησαν με τον Ταγίπ Ερντογάν
AP.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Άγκυρα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας – Αλβανίας.

Στην Άγκυρα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα (20/02) ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Έντι Ράμα έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με επίσημη τελετή, έφιππο άγημα και 21 κανονιοβολισμούς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έντι Ράμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας – Αλβανίας στην Άγκυρα, υπό την προεδρία των δύο ηγετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, θα εξετασθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Αλβανίας σε όλες τις πτυχές τους και θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην ατζέντα, όπως σημειώθηκε, εκτός από τις διμερείς σχέσεις, βρίσκονται οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στα Βαλκάνια.