ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Νέα διάσταση στο θρίλερ με τον ιατρικό της φάκελο

Κέιτ Μίντλετον: Νέα διάσταση στο θρίλερ με τον ιατρικό της φάκελο
AP

Νέα διάσταση στο θρίλερ με την παραβίαση του ιατρικού φακέλου της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο όπου πραγματοποίησε την επέμβαση

Νέες πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλετον βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η έρευνα έχει ξεκινήσει για τη φημολογούμενη απόπειρα παραβίασης του φακέλου τους, με τρεις εργαζόμενους να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την Daily Mail μία νέα λεπτομέρεια βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χρόνο που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Υποστηρίζει, πως η London Clinic τηρούσε σιγή ιχθύος για την απόπειρα παραβίασης 7 ημέρες μετά την έξοδο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από την κλινική.

Η παραβίαση του φακέλου της έγινε το διάστημα που η Κέιτ εισήχθη για προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά.

Τρία μέλη του προσωπικού της London Clinic βρίσκονται υπό έρευνα και είναι πιθανό να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και να αντιμετωπίζει επαγγελματικές κυρώσεις, εάν αποδειχθεί ότι είχε πρόσβαση σε ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες της.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) που ερευνά το περιστατικό, θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στη δήλωση του περιστατικού στις Αρχές από το νοσοκομείο. Υπάρχουν αναφορές ότι πέρασε μία εβδομάδα πριν γίνει η επίσημη καταγγελία. Οι κανόνες αναφέρουν ότι κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ οι κανόνες προστασίας δεδομένων υπογραμμίζουν ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατ. στερλίνες, εάν διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επίσης χρησιμοποιήσει την κλινική τους τελευταίους μήνες, τόσο για τη θεραπεία του για την υπερπλασία προστάτη όσο και για τη διάγνωσή του με καρκίνο. Ωστόσο, ο δικός του φάκελος φέρεται να μην παραβιάστηκε.

Χθες, πάντως το νοσοκομείο δήλωσε ότι θα διερευνηθεί «οποιαδήποτε παραβίαση» των πληροφοριών των ασθενών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η Κλινική του Λονδίνου που χρησιμοποιείται συχνά από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, δήλωσε ότι δεν έχουν «καμία θέση» εκείνοι που παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη των ασθενών ή των συναδέλφων τους.

Ο Αλ Ράσελ, διευθύνων σύμβουλος της Κλινικής του Λονδίνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν «απόλυτη επίγνωση των ατομικών, επαγγελματικών, ηθικών και νομικών καθηκόντων τους όσον αφορά στο απόρρητο των ασθενών». Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα και τη διακριτικότητα που επιδιώκουμε να παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Διαθέτουμε συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, κανονιστικά και πειθαρχικά μέτρα».