ΚΟΣΜΟΣ

Πάσχα των Καθολικών: Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην αγρυπνία στο Βατικανό

Πάσχα των Καθολικών: Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην αγρυπνία στο Βατικανό
AP.

Ο Ποντίφικας εισήλθε στον Άγιο Πέτρο με αναπηρικό αμαξίδιο και αμέσως μετά βάπτισε οκτώ νεοφώτιστους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην πασχαλινή αγρυπνία των Καθολικών, στο Βατικανό, ολοκληρώνοντας τη δίωρη πασχαλινή λειτουργία με τρεμάμενη φωνή, «εγείροντας» εκ νέου ανησυχίες για την υγεία του. Ως γνωστόν, εχθές (29/03) ο Φραγκίσκος δεν μετέβη στο Κολοσσαίο για την «Οδό του Μαρτυρίου», έπειτα από σύσταση των ιατρών, εξαιτίας της βρογχίτιδας που τον ταλαιπωρεί την τελευταία περίοδο.

Απόψε, ο Ποντίφικας εισήλθε στον Άγιο Πέτρο με αναπηρικό αμαξίδιο και αμέσως μετά, τηρώντας την παράδοση, βάπτισε οκτώ νεοφώτιστους. Πρόκειται για τέσσερις Ιταλούς, δύο Κορεάτες, έναν Ιάπωνα και μία Αλβανή.

«Το Πάσχα αποτελεί τον θρίαμβο της ζωής επί του θανάτου, του φωτός επί του σκότους, την αναγέννηση της ελπίδας μέσα από τα συντρίμμια της αποτυχίας», τόνισε ο Προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Κατά διαστήματα, η φωνή του ακουγόταν «βαριά» και λαχανιασμένη, αλλά διάβασε όλα τα κείμενα που είχε ετοιμάσει, συμπεριλαμβανομένου ενός κηρύγματος μεγέθους άνω της μίας σελίδας.

«Είναι η εντυπωσιακή ισχύς του Πάσχα. Είναι ο Κύριος, Θεός του ακατόρθωτου, ο οποίος έκανε να κυλήσει τον ογκόλιθο και άρχισε να ανοίγει τους τάφους μας, ώστε η ελπίδα να μην εξαντληθεί ποτέ», επεσήμανε ακόμη.

Τέλος, ο Πάπας υπογράμμισε ότι «με τον ίδιο τρόπο μπορούν να μετακινηθούν οι βαρύτατοι ογκόλιθοι του θανάτου», ενώ, αναφέρθηκε και στις «προσδοκίες ειρήνης που τσακίζονται από το μίσος, την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου». Την τελετή παρακολούθησαν 6.000 πιστοί.