ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την διάγνωση για τον καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη επίσημη εμφάνιση μετά την διάγνωση για τον καρκίνο
AP

Το πρωί της Κυριακής ο Βρετανός μονάρχης έφθασε στο κάστρο του Ουίνδσορ για να παρακολουθήσει την εορταστική λειτουργιά

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος μετά την διάγνωση με καρκίνο, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου μετέβη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα για την λειτουργία του Πάσχα.

Το πρωί της Κυριακής ο Βρετανός μονάρχης έφθασε στο κάστρο του Ουίνδσορ για να παρακολουθήσει την εορταστική λειτουργιά, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρίγκιπας Άντριου και η πρωην σύζυγός του και δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, απόντων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Daily Mail via Getty Images
X/Twitter

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς και η Κέιτ διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως αποκάλυψε η ίδια σε βίντεο πριν από μία εβδομαδα περίπου.

Η εμφάνιση του βασιλιά Καρολου στην πασχαλινή λειτουργία είναι μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, αφότου ανακοίνωσε πως θα απέχει για λίγο από τα δημόσια καθήκοντά του, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

AP

«Έχει δύο χρόνια ζωής»

Την ίδια ώρα το βρετανικό περιοδικό In Touch με εκτενές δημοσίευμα κάνει λόγο για καρκίνο στο πάγκρεας, ενώ δίνει «δύο χρόνια ζωής» στον βασιλιά Κάρολο, αναφέροντας δε ότι το σχέδιο για την κηδεία του είναι ήδη έτοιμο, με την κωδική ονομασια «Επιχείρηση Menai Bridge».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το περιοδικό, οι νεκρικές πομπές του μονάρχη θα μοιάζουν με την τελετή για την βασίλισσα Ελισάβετ. Καθώς ο καρκίνος του εξελίσσεται, πηγές λένε στο In Touch ότι τα σχέδια για την κηδεία του Καρόλου είναι σε προτεραιότητα.

«Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η σκοπιμότητα είναι απαραίτητη», λέει μια πηγή, η οποία σημειώνει ότι «κάποιοι από την αυλή πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Η «Επιχείρηση Menai Bridge» θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα. Όταν ο μονάρχης πεθάνει, η σορός του Καρόλου θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall. Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ. «Θα έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε έναν Βρετανό μονάρχη», προσθέτει η πηγή.

Η ενημέρωση έρχεται λίγο διάστημα αφότου ένας άλλος υψηλόβαθμος βασιλικός insider δήλωσε στο In Touch ότι ο Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος, αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής. «Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος απ' ό,τι δείχνει το παλάτι και απλώς δεν είναι σε θέση να διευθύνει την αμφιλεγόμενη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε στις αρχές Μαρτίου το μέλος του στενού βασιλικού κύκλου. «Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».