ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλιας Καρόλος: Κάθισε χωριστά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στην πασχαλινή λειτουργία

Βασίλιας Καρόλος: Κάθισε χωριστά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στην πασχαλινή λειτουργία
AP

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά την διάγνωσή του με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέπληξε τους πάντες όταν προσέγγισε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ουίνδσορ για να τους χαιρετήσει αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους, μετά την λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, όπου παρευρέθηκε συνοδευόμενος από την βασίλισσα Καμίλα, στην πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση από την διάγνωσή του με καρκίνο.

Στην εορταστική λειτουργία δεν παρευρέθηκαν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς η Κέιτ Μίντλετον συνεχίζει την θεραπεία για τον καρκίνο.

AP
AP

Ο 75χρονος μονάρχης χαιρέτησε τα πλήθη που τον περίμεναν έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μετά τη λειτουργία, ενώ μάλιστα ενδιαφέρθηκε και ρώτησε πώς κατάφεραν να παραμείνουν ζεστοί ενώ ήταν έξω για ώρες, σε μία κρύα μέρα στην Αγγλία. Οι πολίτες ευχήθηκαν στο βασιλικό ζεύγος καλό Πάσχα αλλά και γρήγορη ανάρρωση στον βασιλιά, ο οποίος εμφανίστηκε ευδιάθετος απολαμβάνοντάς τον περίπατό του.

«Προοδεύει στην θεραπεία του»

Μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος κάθισε χωριστά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, προληπτικά, λόγω της θεραπείας στην οποία υποβάλλεται για τον καρκίνο.

Μετά από ιατρική συμβουλή, ο Κάρολος και η Καμίλα αποφάσισαν να απέχουν από την υπό άλλες συνθήκες καθιερωμένη πασχαλινή δεξίωση αλλά και το ιδιωτικό οικογενειακό τραπέζι, μία κίνηση που υπογραμμίζει την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του βασιλιά, ωστόσο παράλληλα σηματοδοτεί και μία θετική έκβαση δεδομένης της σημερινής του εικόνας στο Ουίνδσορ, με πηγή του παλατιού που μίλησε στο People να δηλώνει ότι «προοδεύει στην θεραπεία του».

AP

Στη λειτουργία ο μονάρχης και η σύζυγός του ενώθηκαν με τον πρίγκιπα Άντριου και την πρώην σύζυγό του, δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον, την πριγκίπισσα Άννα και τον αντιναύαρχο Σερ Τμι Λόρενς καθώς και τον πρίγκιπα Εδουάρδο και την κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι.

Ηχηρή ήταν η απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον και των τριών παιδιών τους, πρίγκιπα Τζόρτζ, πριγκίπισσας Σάρλοτ, πρίγκιπα Λούις που δεν παρευρέθηκαν μετά την δημόσια ανακοίνωση για την διάγνωση της Κέιτ με καρκίνο.