ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ισραήλ: Χτυπήθηκε αεροπορική βάση του Ιράν και όχι πυρηνικές εγκαταστάσεις

Επίθεση Ισραήλ: Χτυπήθηκε αεροπορική βάση του Ιράν και όχι πυρηνικές εγκαταστάσεις

Το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν είναι "περιορισμένου εύρους" και δεν στοχεύει σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με αναφορές.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έγιναν τα ξημερώματα στη Σουέιντα, στη νότια Συρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιδρυτής ειδησεογραφικού ιστότοπου της περιοχής, την ώρα που μεταδίδονται πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις «ισχυρές εκρήξεις» στο Ιράν. «Έγιναν βομβαρδισμοί εναντίον θέσης ραντάρ του συριακού στρατού στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Σουέιντα», εξήγησε ο Ραγιάν Μαρούφ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει από ποιον.

Το Ισραήλ δήλωσε στις ΗΠΑ ότι δεν στοχεύει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μέσα και γύρω από το Ισφαχάν.

Ένα άλλο δημοσίευμα του Fox News επικαλείται "μια καλά τοποθετημένη στρατιωτική πηγή" που περιγράφει το χτύπημα ως "περιορισμένο".

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες».