ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Επιστροφή στη Γη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Βίντεο: Επιστροφή στη Γη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μετά από πέντε μήνες παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης επέστρεψαν στη Γη.


Οι Ρώσοι Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν καθώς και ο Αμερικανός Κρις Κάσιντι πάτησαν στη Γη στις 08.58 τοπική ώρα (05.58 ώρα Ελλάδος) στις στέπες του Καζακστάν, στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού κέντρου ελέγχου δείχνει τους τρεις άνδρες να βγαίνουν από την κάψουλα και να μεταφέρονται πάνω σε καθίσματα υπό τον πρωινό ήλιο.

Οι τρεις άνδρες είχαν φθάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 29 Μαρτίου αφού είχαν πραγματοποιήσει πτήση εξπρές, διάρκειας ρεκόρ, μικρότερης των έξι ωρών, έναντι δύο ημερών που χρειάζονταν παλαιότερα, με το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ.

Μετά την άφιξή τους στον ISS πολλά συμβάντα είχαν καταγραφεί. Τον Μάιο μια διαρροή αμμωνίας είχε εντοπιστεί στο αμερικανικό τμήμα του ISS η οποία ανάγκασε δύο αστροναύτες να βγουν εκτάκτως στο διάστημα για να αντικαταστήσουν μια αντλία.

Ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, ο Ρώσος Φιοντόρ Γιουρτσίχιν και η Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ παραμένουν στον ISS. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μεταβούν εκεί ο Αμερικανός Μάικλ Χόπκινς και οι Ρώσοι Ολέγκ Κοτόφ και Σεργκέι Ριαζάνσκι.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Πώς λούζονται οι αστροναύτες στο διάστημα

Ιαπωνία: Στέλνει το πρώτο ρομπότ - αστροναύτη στον Διαστημικό Σταθμό