ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αυτομόλησε η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου

Ρωσία: Αυτομόλησε η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου

Σύμφωνα με πληροφορίες η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου, φρεγάτα «Hetman Sahaidachny», φέρεται αν αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες που λαμβάνει από το Κίεβο και σήκωσε τη ρωσική σημαία…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αξιωματικοί της ανακοίνωσαν την απόφασή τους για τήρηση της διαταγής που έλαβαν από τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κατά την επιστροφή του από τον Κόλπο του Άντεν όπου επιχειρούσε μαζί με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ κατά της πειρατείας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας τηλεφώνησε στον Ερντογάν ζητώντας του να μην επιτρέψει η Τουρκία τη διέλευση του πλοίου από τα Στενά του Βοσπόρου, χωρίς να εισακουστεί.

Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς βρίσκεται το σκάφος, αλλά ένας Ρώσος γερουσιαστής έχει επιβεβαιώσει στην Izvestia ότι η φρεγάτα αυτομόλησε προς τη ρωσική πλευρά.

«Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας σήμερα» δήλωσε ο γερουσιαστής Igor Morozov, μέλος της επιτροπής για τις διεθνείς υποθέσεις, στην Izvestia. «Το πλήρωμα έχει εκπληρώσει την εντολή του αρχηγού των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς» πρόσθεσε.