ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο οικολόγος που παλεύει με τα φίδια! (video+photos)

ΗΠΑ: Ο οικολόγος που παλεύει με τα φίδια! (video+photos)

Την κατάσταση στα χέρια του έχει πάρει… κυριολεκτικά ένας οικολόγος ακτιβιστής, προκειμένου να αντισταθμίσει τη ζημιά που - όπως υποστηρίζει - κάνουν τα φίδια στο οικοσύστημα!

Ο 41χρονος Ruben Ramirez έχει αναλάβει έτσι προσωπικά την απομάκρυνση όλων των πυθώνων Βιρμανίας από τα Everglades της Φλόριντα όπου διαμένει! Πώς; Μα φυσικά αιχμαλωτίζοντάς τους αφού πρώτα παλέψει μαζί τους με γυμνά χέρια!

«Όταν ήμουν παιδί πήγαινα στα Everglades με τον πατέρα μου για να δω από κοντά όλα τα είδη των θηλαστικών», τονίζει ο 41χρονος άνδρας και συμπληρώνει: «Η περιοχή τώρα μοιάζει περισσότερο με έρημο και δεν υπάρχει πια τίποτα να δεις».

Ο Ramirez επισκέπτεται το αμερικανικό εθνικό πάρκο έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα συλλαμβάνοντας τα γιγαντιαία ερπετά με τα χέρια του. Ακολούθως τα παραδίδει στις Αρχές, οι οποίες τα απομακρύνουν!

Και παρά το γεγονός ότι έχει επίγνωση των κινδύνων της μεθόδου του, με εκατοντάδες δαγκώματα από μη δηλητηριώδεις πύθωνες στο... ενεργητικό του, ισχυρίζεται ότι απολαμβάνει πραγματικά την πάλη με τα φίδια.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως ο γενναίος Αμερικανός δύσκολα θα φέρει εις πέρας την αποστολή του, καθώς – σύμφωνα με τους ερευνητές - στα Everglades ζουν περίπου 15.000 φίδια…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Έντονη ανησυχία από τεράστιο κρατήρα! (video+photos)