ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστικό: Το νέο μεταλλικό εργαλείο του ISIS για την τιμωρία των γυναικών

Φρικιαστικό: Το νέο μεταλλικό εργαλείο του ISIS για την τιμωρία των γυναικών

Τα βασανιστήρια που υφίστανται οι γυναίκες στη Μοσούλη

Ένα νέο μεταλλικό εργαλείο εισήγαγε το Ισλαμικό Κράτος για την τιμωρία γυναικών, των οποίων τα ρούχα δεν καλύπτουν εντελώς το σώμα τους, το «Biter» ή «Clipper».

Σύμφωνα με την Independent, ένας πρώην διευθυντής σχολείου που κατάφερε να διαφύγει από την πόλη νωρίτερα μέσα στο μήνα, αναφερόμενος στο νέο εργαλείο βασανισμού λέει ότι προκαλεί αβάσταχτο πόνο καθώς μπορεί να αποκόψει ολόκληρα κομμάτια σάρκας.

Η 22χρονη από την Μοσούλη, η Φατιμά, που μετά από επανειλημμένες προσπάθειες κατόρθωσε να αποδράσει από την πόλη, που αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ και να φθάσει ασφαλής με τα παιδιά της, έκανε αποκαλύψεις σχετικά με το νέο «όπλο τιμωρίας» των τζιχαντιστών.

«Το εργαλείο "Biter" -δαγκάνα- έχει γίνει ένας εφιάλτης για μας. Η αδερφή μου τιμωρήθηκε τόσο σκληρά γιατί είχε ξεχάσει στο σπίτι της τα γάντια της» δήλωσε η Φατιμά. Ισχυρίστηκε ότι της είπε η αδερφή της πως οι πόνοι που προκαλεί το εργαλείο είναι πιο επώδυνοι από τους πόνους της γέννας.

Από τον Ιούνιο του 2014 -που η Μοσούλη έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών- η ζωή για τους κατοίκους έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

Σχετικές ειδήσεις