ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη Β. Ιρλανδία, κανόνια νερού και στο Λονδίνο

Μετά τη Β. Ιρλανδία, κανόνια νερού και στο Λονδίνο
Την έγκρισή του έδωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για να χρησιμοποιήσει η αστυνομία «κανόνια» νερού...

Την έγκρισή του έδωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για να χρησιμοποιήσει η αστυνομία «κανόνια» νερού υπό πίεση, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, τα ειδικά οχήματα με τις αντλίες θα βρίσκονται στη διάθεση της βρετανικής αστυνομίας. Αντλίες νερού υπό πίεση είχαν χρησιμοποιηθεί μόνο για την καταστολή των ταραχών στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Κάμερον δεσμεύτηκε, επίσης, να δώσει τέλος στην «ποταπή» βία στους δρόμους της χώρας, μετά τη σύσκεψη με την κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων Cobra.

«Αυτή η συνεχιζόμενη βία θα εμποδιστεί. Δεν θα επιτρέψουμε μια κουλτούρα βίας να υπάρχει στους δρόμους» της χώρας, τόνισε συνδέοντας το ξέσπασμα εμπρησμών, επεισοδίων, λεηλασιών και επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία με το «μεγάλο πρόβλημα των συμμοριών».

Η νύχτα που πέρασε ήταν σχετικά ήρεμη στο Λονδίνο, όμως εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ, ενώ στο Μπέρμιγχαμ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:

Νεκροί, λεηλασίες και χάος στη Βρετανία