ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη μετά από 19 χρόνια για βιασμούς και ακρότητες

Καταδίκη μετά από 19 χρόνια για βιασμούς και ακρότητες
Για βιασμούς και ξυλοδαρμούς καταδικάστηκαν 269 αστυνομικοί και δασοφύλακες στην Ινδία, εις βάρος Ινδών που ανήκουν στην κατώτατη κάστα...

Για βιασμούς και ξυλοδαρμούς καταδικάστηκαν 269 αστυνομικοί και δασοφύλακες στην Ινδία, εις βάρος Ινδών που ανήκουν στην κατώτατη κάστα, τους Νταλίτ.

Οι βαρβαρότητες συνέβησαν πριν από 19 χρόνια, όταν οι κατηγορούμενοι έκαναν έφοδο κατά ομάδες σε ένα χωριό στο νότιο ομόσπονδο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, στο πλαίσιο έρευνας για σανταλόξυλο το οποίο διακινείτο λαθραία.

Στην διάρκεια της επιχείρησης, που διήρκεσε δύο ημέρες, 18 γυναίκες είχαν βιαστεί και 100 χωρικοί είχαν υποστεί βάναυσους ξυλοδαρμούς.

Και οι 269 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ακρότητες εναντίον των Νταλίτ, ενώ οι 17 κρίθηκαν ένοχοι για βιασμούς, αναφέρει η εφημερίδα Hindustan Times.

Από τους καταδικασθέντες, οι 100 ήταν αστυνομικοί και οι 155 ανήκαν στη δασική υπηρεσία. Πενήντα τέσσερις από τους κατηγορούμενους απεβίωσαν στη διάρκεια της δίκης.

Οι ακρότητες σε βάρος των Νταλίτ, των επονομαζόμενων στο παρελθόν Ανέγγιχτων, είναι συχνές στην Ινδία. Παρότι οι διακρίσεις σε βάρος τους καταργήθηκαν με νόμο πάνω από μισό αιώνα πριν, συνεχίζονται καθημερινά, συχνά από μέλη υψηλότερων ινδουιστικών καστών.