ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έβλαψα ποτέ κανέναν»

«Δεν έβλαψα ποτέ κανέναν»
Μία σπάνια συνέντευξη από το σπίτι του στην Τρίπολη έδωσε ο Άμπντελ Μπάσετ αλ Μεγκράχι, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης...

Μία σπάνια συνέντευξη από το σπίτι του στην Τρίπολη έδωσε ο Άμπντελ Μπάσετ αλ Μεγκράχι, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, που καταδικάστηκε για την βομβιστική επίθεση του 1998 σε αεροσκάφος της Pan Am που ανατινάχθηκε πάνω από την πόλη Λόκερμπι και είχε προκαλέσει το θάνατο 270 ανθρώπων.


Ο «βομβιστής του Λόκερμπι» όπως είναι γνωστός, δήλωσε ότι ο ρόλος του στην επίθεση έχει «μεγιστοποιηθεί».


Ο Μεγκράχι, οποίος έχει προσβληθεί από καρκίνο, είχε αφεθεί ελεύθερος τον Αύγουστο του 2009 από φυλακή της Σκωτίας όταν διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας.

«Τα γεγονότα για την επίθεση θα ξεκαθαρίσουν μια μέρα και ελπίζω αυτό να γίνει στο κοντινό μέλλον. Σε λίγους μήνες από τώρα θα δείτε ότι θα ανακοινωθούν νέα στοιχεία» είπε ο Αλ Μεγκράχι που βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι του.


«Η Δύση υπερέβαλε σχετικά με τον ρόλο μου. Σας παρακαλώ αφήστε με ήσυχο. Μου μένουν λίγες μόλις ημέρες, εβδομάδες ή μήνες» είπε.

«Η δουλειά μου ήταν υπηρεσιακή. Δεν έβλαψα ποτέ Λίβυους» δήλωσε. «Δεν έβλαψα ποτέ κανέναν. Δεν έχω βλάψει ποτέ κανέναν στη ζωή μου».

ο Μεγκράχι είναι ο μοναδικός που έχει καταδικαστεί για την επίθεση. Ωστόσο εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης εξέφρασαν υποψίες για την εμπλοκή περισσότερων ανθρώπων, κατηγορώντας ευθέως το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.