ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Τουρκία: Έτοιμος για επιστράτευση ο Ερντογάν!

Τρόμος στην Τουρκία: Έτοιμος για επιστράτευση ο Ερντογάν!

Πανικός στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις του Ερντιογάν που «θέτει» υπό τα όπλα εκατομμύρια Τούρκους

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Σε πολεμική ετοιμότητα κάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη γείτονα χώρα όταν ανέφερε πως στην επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" στο Άφριν έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης ο Τούρκος πρόεδρος τίθεται αρχιστράτηγος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για να θυμίσει πως η έκταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν 18 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αναστάτωση καθώς εκατομμύρια Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο για τα φύλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.

Τέλος σημειώνεται ότι, στον απόηχο των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα γαι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι καταιγιστικές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν ο «σουλτάνος» συνεχίσει να χτυπά τα τύμπανα πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

«Θρίλερ» με τη διαθήκη του γιου του «Mr. Jumbo» τρεις μήνες πριν το φονικό τροχαίο

Σχετικές ειδήσεις