ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Θα καταδιώκουμε τον Σάλεχ Μούσλιμ «όπου πηγαίνει»

Τσαβούσογλου: Θα καταδιώκουμε τον Σάλεχ Μούσλιμ «όπου πηγαίνει»

Ο πρώην ηγέτης του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει πού θα μεταβεί μετά την Τσεχία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα καταδιώκει «όπου πηγαίνει» τον πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ μετά την απελευθέρωσή του από τσεχικό δικαστήριο.

Ο Μούσλιμ τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα το Σάββατο βάσει αιτήματος της Interpol που εκδόθηκε από την Τουρκία και στο οποίο χαρακτηρίζεται «αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης». Ο Kούρδος αξιωματούχος χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες εις βάρος του.

Τσεχικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα σήμερα την απελευθέρωσή του παρά την έκκληση της Άγκυρας να προφυλακιστεί για όσο διάστημα εκκρεμεί το αίτημά της για την έκδοσή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Μούσλιμ, ο οποίος υποσχέθηκε στο τσεχικό δικαστήριο να παραμείνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο εκκρεμούν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει αποφασίσει πού θα μεταβεί μετά. Πρόσθεσε ότι έχει άδεια παραμονής στη Φινλανδία.

Σχετικές ειδήσεις