ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών»

Ντόναλντ Τραμπ:  Είμαι θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ομάδας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ αμφισβητώντας την ακεραιότητά της, γεγονός που ανάγκασε μέλη του Κονγκρέσου, τόσο Ρεπουμπλικανούς, όσο και Δημοκρατικούς, να τον προειδοποιήσουν ότι ενδεχόμενη παύση του θα αποτελούσε παραβίαση κόκκινης γραμμής.

Δύο ημέρες μετά την απόλυση-σοκ του πρώην υπαρχηγού του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ, τον οποίο ο Τραμπ θεωρούσε προσωπικό αντίπαλο, σε μία κίνηση πολιτικής βεντέτας, ο Τραμπ επανήλθε σήμερα με μία νέα σειρά tweet για να καταγγείλει ότι είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Ο Τραμπ αμφισβήτησε την ακεραιότητα της ομάδας του Ρόμπερτ Μάλερ λέγοντας ότι «απαρτίζεται από Δημοκρατικούς» και αποφάνθηκε ότι «αυτή η έρευνα δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει».

Πρώην διευθυντής του FBI το 2001 επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους, ο Ρόμπερτ Μάλερ επανατοποθετήθηκε στο ίδιο πόστο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η τοποθέτησή του στη θέση του ειδικού ανακριτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση και από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, αφού ο Μάλερ έχει εξασφαλίσει τον σεβασμό όλων των πλευρών για την ακεραιότητα και την αυστηρότητά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις