ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Γιατί «ξεπαγώνουν» οι έρευνες

Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Γιατί «ξεπαγώνουν» οι έρευνες

Τι και αν έχουν περάσει 11 χρόνια από την ημέρα εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι γονείς αλλά και η ομάδα ερευνητών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζουν με προσήλωση τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Στις αρχές Μαρτίου οι ντετέκτιβ που ασχολούνται με την υπόθεση υπέβαλαν νέο αίτημα χρηματοδότησης, καθώς τα χρήματα που είχαν λάβει για το νέο κύκλο ερευνών θα εξαντλούνταν σύντομα. Σήμερα, όπως αναφέρει η Daily Mail, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε νέα χρηματοδότηση για την επιχείρηση Grange, η οποία υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 150.000 λίρες.

04B093C5000003E8 5382119 image a 1 1518457541042

«Έχουμε ενημερώσει τη Μητροπολιτική Αστυνομία ότι θα της χορηγηθεί νέα χρηματοδότηση για την Operation Grange», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου. Την ίδια ώρα οι ερευνητές δεν σχολίασαν τη νέα εξέλιξη και δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με τις έρευνες που συνεχίζονται, «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για την έρευνα, ενώ συνεχίζεται» δήλωσε εκπρόσωπος της Scotland Yard.

00917DB6000004B0 5382119 Scotland Yard has asked the Home Office for more money in the in m 72 1518453774451

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν, η οποία τώρα θα ήταν 15 ετών, είναι απίστευτα ευγνώμονες για την έγκριση του τελευταίου αιτήματος χρηματοδότησης της Scotland Yard, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Clarence Mitchell, ο εκπρόσωπος της Kate and του Gerry McCann, «παίρνουν θάρρος που η αστυνομία εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί ένα νέο στοιχείο και είναι απίστευτα ευγνώμονες που το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε πρόσθετη χρηματοδότηση. Ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα μάθουν τελικά τι συνέβη στην κόρη τους».

Η κρατική χρηματοδότηση για τις έρευνες της μικρής Μαντλίν συμφωνείται κάθε 6 μήνες και η τελευταία φορά που δόθηκαν λεφτά για τις έρευνες ήταν τον Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 11 εκατομμύρια λίρες για την ανεύρεση της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε από την Praia da Luz στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007. Σύμφωνα με τους ντετέκτιβ, έχει βρεθεί ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.