ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Νετανιάχου

Ισραήλ: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου εισήχθη την Τρίτη (27/3) για να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, καθώς είχε «υψηλό πυρετό» κι επίμονο βήχα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ο 68χρονος Νετανιάχου επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη σειρά εξετάσεων που έδειξαν ότι έχει «ιογενή μόλυνση» του αναπνευστικού. Οι γιατροί του «συνέστησαν ξεκούραση» και να «ακολουθήσει ιατρική αγωγή», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του, η οποία δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε πως ο προσωπικός γιατρός του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξήγησε πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης «δεν ξεκουράστηκε, όπως του είχε συσταθεί ότι έπρεπε να κάνει, για μια περίοδο μερικών ημερών κατόπιν της ασθένειας από την οποία προσβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, παρότι τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν».

Ο Νετανιάχου έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter αργά το βράδυ πως «επέστρεφε στο σπίτι» κι ότι ήταν βέβαιος πως «λίγη ξεκούραση και ζεστή σούπα θα διορθώσουν τα πράγματα».

Η ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία μετέδωσε ότι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για θέματα ασφαλείας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση απουσίας του Νετανιάχου για λόγους υγείας, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης αυτής ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σχετικές ειδήσεις