ΚΟΣΜΟΣ

Με αίμα βάφτηκε η Γάζα: 15 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά – Ανελέητες συγκρούσεις και χάος

Με αίμα βάφτηκε η Γάζα: 15 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά – Ανελέητες συγκρούσεις και χάος

Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 1.400 τραυματίστηκαν σήμερα όταν Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διεκδικώντας το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων και των απογόνων τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους στο Ισραήλ - Οι Ισραηλινοί έχουν αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολούν όποιον θεωρούν ότι υποκινεί βία.

Ένας από τους νεκρούς είναι ένα κορίτσι μόλις 16 ετών, ενώ οι περισσότεροι από τα θύματα πυροβολήθηκαν στο «ψαχνό», σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές που εκτιμούσαν τον αριθμό των τραυματιών στα 500 άτομα μέχρι νωρίς το απόγευμα. Νωρίτερα, υπενθυμίζεται πως ένας αγρότης έχασε τη ζωή του από πυρά ισραηλινού άρματος μάχης.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι στρατιώτες του έκαναν χρήση «μέσων για την καταστολή των διαδηλώσεων και πυρών κατά των κυριότερων υποκινητών» και πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές «έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και εκσφενδόνισαν πέτρες» στο συνοριακό φράχτη και εναντίον στρατιωτών. Ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε τρεις θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα.

Σχετικές ειδήσεις