ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι «χασάπης» που κατέλαβε τη Βόρεια Κύπρο και σφάζει πολίτες!

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι «χασάπης» που κατέλαβε τη Βόρεια Κύπρο και σφάζει πολίτες!

Το γάντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήκωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κρατώντας όχι μόνο… αναμμένα τα αίματα, αλλά ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει το τεντωμένο σχοινί στο οποίο ακροβατεί η σχέση των δύο ανδρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε χθες (01/04) σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό τρομοκράτη, χαρακτηρισμός ο οποίος δεν έμεινε αναπάντητος.

«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του αντιμιλούν, θα πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει. Αυτός που κατέλαβε τη Βόρεια Κύπρο και τις κουρδικές περιοχές και σφάζει πολίτες στο Αφρίν, δεν πρέπει να μας διδάσκει περί ηθικής και αξιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν, με αφορμή το λουτρό αίματος στη Γάζα, είχε υποστηρίξει πως ο Νετανιάχου είναι ένας εισβολέας τρομοκράτης που θα έπρεπε να ντρέπεται.

«Δεν έχουμε την ντροπή του εισβολέα πάνω μας, Νετανιάχου. Είσαι ένας εισβολέας και αυτή τη στιγμή υπάρχεις σε αυτά τα εδάφη ως εισβολέας. Την ίδια στιγμή, είσαι τρομοκράτης», ανέφερε ο «Σουλτάνος» κρατώντας… ζεστό άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο.

Η απάντηση του Νετανιάχου δεν θα μπορούσε να ήταν παρά στο ίδιο μήκος κύματος, αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο «χασάπη» κατακτητή που «δεν πρέπει να μας διδάσκει περί ηθικής και αξιών».

Ερντογάν και Νετανιάχου άρχισαν να ανταλλάσσουν «πυρά» μετά την επίθεση της Άγκυρας προς το Ισραήλ για την άσκοπη χρήση βίας, με drone και ελεύθερους σκοπευτές, εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ατόμων στα σύνορα της Γάζας.
«Ε! Νετανιάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεσαι σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης. Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις. Η Τουρκία δεν είναι ένοχη για «καμία κατοχή».

Ο Νετανιάχου απάντησε λοιπόν ότι η Τουρκία και κυρίως ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να ασκεί κριτική στους Ισραηλινούς που έχουν τον «πιο ηθικό στρατό του κόσμου», σε αντίθεση με τον τουρκικό που σφάζει αμάχους, ενώ απέρριψε την κριτική της Άγκυρας ως ασήμαντο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Μια δήλωση που «φιγουράρει» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «The Jerusalem Post», η οποία σημειώνει: «Η ιδέα της 'Άγκυρας για πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι να κάνει μαθήματα ηθικής στον ισραηλινό στρατό».

Σχετικές ειδήσεις