ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα - Δυστύχημα ΣΟΚ: 17 κωπηλάτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κίνα - Δυστύχημα ΣΟΚ: 17 κωπηλάτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, στην Κίνα.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ποτάμι στην Κίνα όταν δύο κωπηλατικές βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ, ανετράπησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης, κοντά στην πόλη Γκουιλίν.

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται μία από τις μακρόστενες βάρκες γεμάτη με κωπηλάτες να κατευθύνεται κοντά στο σημείο του ποταμού, όπου το ρεύμα ήταν δυνατό, και να ανατρέπεται. Ακόμα μία βάρκα του ίδιου τύπου φαίνεται να φτάνει στο σημείο, επίσης γεμάτη κωπηλάτες και επίσης να αναποδογυρίζει.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο 57 άτομα τουλάχιστον έπεσαν στο νερό και περίπου 200 διασώστες έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Οι προσπάθειες διάσωσης διήρκεσαν μέχρι αργά τη νύχτα.

Δείτε το βίντεο:

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο σημείο όπου οι δύο ροές του ποταμού συγκλίνουν δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό ρεύμα, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV ενώ όπως μεταδόθηκε οι περισσότεροι που έπεσαν μέσα στο ποτάμι δεν φορούσαν σωσίβια.

Το κινεζικό πρακτορείο ανέφερε ότι για το περιστατικό έχουν συλληφθεί δύο άτομα.

Οι κωπηλατικοί αγώνες με βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ είναι πολύ δημοφιλείς σε διάφορα μέρη της Ασίας, ενώ το Φεστιβάλ Ντράγκον Μπόουτ αποτελεί εθνική γιορτή και αυτή τη χρονιά θα τιμηθεί στις 18 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Φωκίδα: Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους

Ο καιρός τρελάθηκε: «Μίνι» καλοκαίρι - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου



Σχετικές ειδήσεις