ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα 10 Μαΐου τις προοπτικές της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα τουΙράν, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν, την οποία αποκάλεσαν «λάθος», όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην τουρκική κυβέρνηση.

«Σήμερα ο πρόεδρός μας Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν. Συζήτησαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν», είπε η πηγή αυτή.

«Και οι δύο ηγέτες, επισημαίνοντας τη σφαλερότητα αυτής της απόφασης, τόνισαν ότι η συμφωνία είναι μια διπλωματική επιτυχία και πρέπει να διαφυλαχθεί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Συνάντηση και με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου

19484182

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών που έχει στην Μόσχα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου , χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Μέση Ανατολή τεταμένη, δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να βρει από κοινού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ τρόπους επίλυσης των διενέξεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Ρωσία είναι απίθανο να περιορίσει τις ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία

«Η Ρωσία είναι απίθανο να προσπαθήσει να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Συρία», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα.

Οι εικασίες, που είχαν διατυπωθεί πρωτύτερα ότι η Μόσχα, που επιχειρεί να σταθεροποιήσει τη Συρία, θα εμποδίσει τους βομβαρδισμούς που εξαπολύουν οι ισραηλινές δυνάμεις στη συριακή επικράτεια, αποδείχθηκαν ψευδείς και «δεν έχω καμία βάση για να σκεφτώ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική ενημέρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις