ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ θα επιβάλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Ο Τραμπ θα επιβάλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Δασμούς έως και 25%στα εισαγόμενα αυτοκίνητασχεδιάζει να επιβάλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τραμπγια την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μίλησε με στελέχη μεγάλων διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών τα οποία μίλησαν υπό τον όρο όμως να μην κατονομαστούν ότι έχουν γνώση για το σχέδιο που ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται σε μία στιγμή που ο Τραμπ χαρακτηρίζει τις εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση άνισες κι ενώ σε λίγες ημέρες τερματίζεται η ισχύς της προσωρινής εξαίρεσης της ΕΕ από τους δασμούς στον χάλυβα (25%) και στο αλουμίνιο (10%).

Η Wall Street Journal υπενθυμίζει στο δημοσίευμά της ότι ο Τραμπ ήδη «έχει χρησιμοποιήσει μια νομική πρόνοια γνωστή με το όνομα Άρθρο 232 για να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου» και προσθέτει πως «πλέον η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει έρευνα για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα» βασιζόμενη στο ίδιο νομικό εργαλείο, και είναι «πολύ πιθανή η επιβολή δασμών».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε μέσω Twitter ότι «προσεχώς» θα ανακοινωθούν «μεγάλα νέα για τους υπέροχους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας μας», έπειτα από «δεκαετίες που χάνατε τις δουλειές σας προς όφελος άλλων χωρών», προσθέτοντας πως «αρκετά περιμένατε».

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο έναν αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο και τρία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σχετικές ειδήσεις