ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μακελειό στη Λιέγη - Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ομηρία (pics&vids)

Βέλγιο: Μακελειό στη Λιέγη - Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ομηρία (pics&vids)

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (29/05) στη Λιέγη του Βελγίου- Ο δράστης φέρεται να φώναξε"Allahu Akbar" («Ο Θεός είναι μεγάλος») ανοίγοντας πυρ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς, στη λεωφόρο ντ' Αβρουά στο κέντρο της Λιέγης.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF (Radio Television Belge Grancophone), ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του και ένας περαστικός από το σημείο του συμβάντος ενώ δύο ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Βίντεο - ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς:

Η βελγική εφημερίδα La Libre αναφέρει ότι ο άνδρας άνοιξε πυρ κατά της αστυνομίας στις 10:30 (τοπική ώρα) σε ένα καφέ της πόλης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς ένα σχολείο της περιοχής (το γυμνάσιο Léonie de Waha) όπου και πήρε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο. Από την αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε ο δράστης έπεσε νεκρός μισή ώρα αργότερα.

Προσθέτει δε ότι σύμφωνα με έναν αστυνομικό, ο δράστης φώναξε "Allahu Akbar" («Ο Θεός είναι μεγάλος») ενώ και το RTBF αναφέρει ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι είχε τρομοκρατικό κίνητρο.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου είναι ασφαλείς και υπό αστυνομική προστασία.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν κονβόι από ασθενοφόρα να φεύγουν από τη λεωφόρο ντ' Αβρουά. Όπως σημειώνει το rt.com, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας έχει αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιαν Γιαμπόν.

Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού από τότε που ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που είχε βάση της Βρυξέλλες, ενεπλάκη στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι το 215 και τις Βρυξέλλες το 2016.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, RT, Twitter, Facebook

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: «Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ποιοι απεργούν

Τραγωδία: Αυτοκτόνησε γιος γιατρού – Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του



Σχετικές ειδήσεις