ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νέο κόλπο των ληστών – Αν έχετε τέτοια πόρτα, κινδυνεύετε (pics)

Αυτό είναι το νέο κόλπο των ληστών – Αν έχετε τέτοια πόρτα, κινδυνεύετε (pics)
Συναγερμός στις αρχές
pixabay

Συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας μίας νέας τεχνικής που χρησιμοποιούν διαρρήκτες για να μπουν σε σπίτια

Mία νέα τεχνική που χρησιμοποιούν διαρρήκτες για να μπουν σε σπίτια ανυποψίαστων ανθρώπων έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις βρετανικές Αρχές.

Κάμερα ασφαλείας στο Μπράνφορντ του Λονδίνου έχει καταγράψει δύο κλέφτες, που καλύπτουν με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και καίνε με πυρσό την κλειδαριά ενός σπιτιού. Η κλειδαριά μετά από αυτή τη διαδικασία φαίνεται να ανοίγει με απίστευτη ευκολία, χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί.

Οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν αυτή τη νέα τεχνική -άγνωστη μέχρι τώρα στις Αρχές- και μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν, μεταξύ άλλων, και τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου, αξίας 30.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τεχνική γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στη Βρετανία. Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν τη φωτιά για να σπάσουν με περισσότερη ευκολία τις κλειδαριές.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε στις 4 τα ξημερώματα (11/2), ενώ έχουν προηγηθεί μία σειρά από παρόμοια περιστατικά στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι εγκληματίες στοχεύουν σπίτια με πόρτες εισόδου PVC. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί θεωρούν ότι λιώνουν τις κλειδαριές για να μπουν στο ακίνητο.

Δείτε τη νέα τεχνική των διαρρηκτών στην gallery του Newsbomb.gr

Πάντως, ο κάτοχος του αυτοκινήτου δήλωσε στη Mirror ότι σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει κανένα ίχνος DNA πάνω στις κλειδαριές, καθώς ήταν όλες καμένες, πράγμα που σημαίνει πως η αστυνομία δεν έχει στη διάθεσή της κανένα στοιχείο, παρά μόνο το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Απασφάλισε» ο στρατηγός Κωσταράκος: Ο Τσίπρας μας οδήγησε στην παγίδα των Τούρκων

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Χάρτης – πρόκληση από Αλβανούς: «Δικά μας τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα»

Σχετικές ειδήσεις