Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός σκότωσε 12χρονο που έπαιζε με ψεύτικο πιστόλι!

Newsbomb

Στα σοβαρά τραύματά του υπέκυψε ένας 12χρονος, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς επειδή φέρεται να αρνήθηκε να πετάξει στο έδαφος ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες!

Δύο αστυνομικοί εστάλησαν το απόγευμα του Σαββάτου (22/11) σε πάρκο κοντά σε χώρο διασκέδασης στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ, έπειτα από κλήση - καταγγελία στην άμεση δράση (911) για «έναν ύποπτο που κράδαινε πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας που ερευνά τη θανατηφόρα αυτή χρήση βίας, οι εκπρόσωποι του Νόμου απαίτησαν από το 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, ωστόσο αυτός «τα κατέβασε προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι».

Τότε, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, τραυματίζοντάς το στον κορμό.

Μετά το τραγικό συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι, το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου αγοριού, ήταν στην πραγματικότητα μια ρεπλίκα τύπου "airsoft" (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο Σώμα λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα και πλέον ετών.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση ενημέρωσε ότι ο ύποπτος «ίσως είναι έφηβος και το όπλο πιθανότατα ψεύτικο». Μια πληροφορία ωστόσο που φέρεται να μην μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό...