ΚΥΠΡΟΣ

«Να πεθάνουν τα παιδιά σου» έγραφαν στον πατέρα βρέφους-θύμα απαγωγής

«Να πεθάνουν τα παιδιά σου» έγραφαν στον πατέρα βρέφους-θύμα απαγωγής

Υπό επταήμερη κράτηση τέθηκε η ύποπτη θεία του μικρού Σταύρου ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής την περασμένη Δευτέρα από το σπίτι της γιαγιάς του στον Ύψωνα.

Οι ανακριτές διερευνούν απειλητικά τηλεφωνήματα στον πατέρα του βρέφους αλλά και μολυσμένες κρέμες που παρολίγον να στοιχίσουν τη ζωή στο αγγελούδι.

Οπως ανέφερε ο ανακριτής της Αστυνομίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου προσήχθη η 35χρονη, ο πατέρας του 18μηνου Σταύρου, κατέθεσε ότι λάμβανε απειλητικά μηνύματα στο κινητό του, αφότου γεννήθηκαν τα δίδυμα, στα οποία ο αποστολέας ευχόταν να πεθάνουν τα παιδιά.

Ο πατέρας του παιδιού κατέθεσε ακόμα ότι η τριανταπεντάχρονη γυναίκα του αδελφού του ήταν το μόνο άτομο με το οποίο δεν είχε καλές σχέσεις.

Το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ΡΙΚ ότι η σύλληψη έγινε αμέσως μετά τη λήψη, από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο αυτοκίνητο της γυναίκας, η οποία ανήκει στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του αγοριού. Αξιολογούνται, τόνισε, στοιχεία και μαρτυρίες, προκειμένου να διακριβωθούν τα κίνητρα της απαγωγής.

Εξετάζονται επίσης στοιχεία για κάποιο περιστατικό που σημειώθηκε στο παρελθόν και το οποίο δεν είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμα ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, στην απαγωγή, να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

πηγη icyprus

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης δήλωσε ότι η ύποπτη δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία.

Ανέφερε ότι ενώ τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τα οποία εξασφάλισε μετά από διάταγμα η Αστυνομία δείχνουν ότι την μέρα και την ώρα της απαγωγής, οι κλήσεις που δέχθηκε η ύποπτη ήταν από την περιοχή και κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή κατέγραψαν το αυτοκίνητο της να βρίσκεται στο σημείο πριν και μετά την απαγωγή, εντούτοις η ίδια δηλώνει πως δεν έχει καμμιά σχέση με την υπόθεση.

Στην κατάθεση, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο και δεν είχε ποτέ σχέση με τα παιδιά του κουνιάδου της.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε επίσης ότι η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να τοποθετήθηκαν στο παρελθόν στην κρέμα του παιδιού ξένες επικίνδυνες ουσίες και θρυματισμένα γυαλιά αλλά όχι σε σχέση με το αδίκημα.