ΚΥΠΡΟΣ

Μ. Σαρρής: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Μ. Σαρρής: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έκανε λόγο ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Σαρρής επανέλαβε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται πρόταση για κούρεμα περίπου 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Από το πρωί βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ. Η σύσκεψη διεκόπη και αναμένεται να επαναληφθεί στις 16.00.

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί αποκάλυψε ότι συζητείται κούρεμα κοντά στο 25% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Λίγες ώρες μετά από την ψήφιση των εννέα νομοσχεδίων στη Βουλή, ο κύπριος υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στην κυπριακή κρίση. «Βλέπουμε μπροστά μας ένα δρόμο πιο καθαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Στο Eurogroup τα βλέμματα όλων

Ο Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες για το «κούρεμα»

Μ. Σαρρής: Στο τραπέζι κούρεμα κοντά στο 25% στην Τράπεζα Κύπρου