ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κορέα... η Εκκλησία της Κύπρου

Στην Κορέα... η Εκκλησία της Κύπρου

Στη πόλη Μπουσάν της Κορέας άρχισε χθες τις εργασίες της η 10η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) και την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος και ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς.

Στην αποστολή της Εκκλησίας της Κύπρου συμμετέχουν επίσης οι Μιχάλης Σπύρου, ο Μάριος Μαρκουλή, Έλενα Παπακώστα και Σόνια Τζιοβάνη.Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, είχε η παρουσίαση από την εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου Σόνια Τζιοβάνη στην οποία εξήγησε την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο. Η Εκκλησία της Κύπρου έχει εγκαταστήσει δικό της περίπτερο για την προβολή του Κυπριακού ζητήματος».

Σημειώνεται ότι «εκτός από τους εκπροσώπους των Εκκλησιών στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνουν μέρος με διάφορες ιδιότητες περισσότεροι από πέντε χιλιάδες άνθρωποι. Πριν την εναρκτήρια τελετή μερίδα ατόμων που τάσσονται εναντίον του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, πραγματοποίησε διαδήλωση εναντίον της πραγματοποίησης της Συνέλευσης».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ