ΚΥΠΡΟΣ

Ταλάτ: «Τα μυαλά των Αμερικανών πήραν αέρα»

Ταλάτ: «Τα μυαλά των Αμερικανών πήραν αέρα»

“Ονειρεύονται οι Αμερικανοί” ήταν το σχόλιο του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις δηλώσεις του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, John Koenig, ότι η κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει “βήμα προς βήμα”.

Σύμφωνα με την Κίπρις, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Τζιχάν από την πόλη Τσιορούμ της Τουρκίας, όπου μίλησε σε διάλεξη για το Κυπριακό, ο κ. Ταλάτ είπε ότι “μα τον Θεό, νομίζω ότι τα μυαλά των Αμερικανών πήραν αέρα.

Δημιουργούν έναν ενθουσιασμό ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων θα δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα. Θα δώσουν κίνητρο στους Ε/κ για την εξεύρεση λύσης. Και σε μια ενδεχόμενη συμφωνία, οι Κύπριοι με αυτόν τον ενθουσιασμό θα πουν ναι, αυτό νομίζουν”.

Υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ έχουν ένα τέτοιο όνειρο, αλλά η πραγματική κατάσταση δεν είναι αυτή. “Τα Βαρώσια είναι ένα θέμα που σχετίζεται με την επίλυση του Κυπριακού.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε μέτρο θα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία εμπιστοσύνης. Και αυτό σημαίνει οι δύο πλευρές να καταλάβουν η μια την άλλη, να δημιουργήσουν έναν διάλογο μεταξύ τους, να δημιουργήσουν μια κουλτούρα ειρήνης”.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Ταλάτ: Πιθανή υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2015