ΚΥΠΡΟΣ

Υψηλότερο 2 με 3 φορές το ρεύμα στην Κύπρο

Υψηλότερο 2 με 3 φορές το ρεύμα στην Κύπρο

Το ψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και οι επιπτώσεις στην οικονομία ήταν από τα κύρια θέματα που συζήτησαν σήμερα οι τροϊκανοί με τις παραγωγικές ομάδες και τον Σύνδεσμο Καταναλωτών. Δύο με τρεις φορές ψηλότερο το κόστος από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ λέγει το ΚΕΒΕ, με τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη να χαρακτηρίζει δώρο άδωρο τα σχέδια για τα φωτοβολταϊκά.

Κραυγή απόγνωσης από καταναλωτές και επιχειρηματίες ενώπιον των τροϊκανών για το ψηλό κόστος ηλεκτρισμού στην Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ για θέματα ενέργειας Δ. Μουσκής κατήγγειλε ότι με το τόσο ψηλό κόστος ηλεκτρισμού στην Κύπρο, οι βιομήχανοι δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στον τόπο τους, πόσο μάλλον να κάνουν και εξαγωγές. Όπως είπε ο κ. Μουσκής, το κόστος του βιομηχανικού ρεύματος στην Κύπρο είναι δύο με τρεις φορές ψηλότερο από την υπόλοιπη ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ για θέματα βιομηχανίας, Πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης αποκάλυψε ότι οι τροϊκανοί ρώτησαν γιατί οι βιομήχανοι δεν προβαίνουν σε αυτοπαραγωγή, δηλαδή να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά για να καλύψουν μέρος της ενέργειας που χρειάζονται. Ο κ. Αγκαστινιώτης τους απάντησε ότι τα σχέδια της ΑΗΚ και της ΡΑΕΚ είναι δώρο- άδωρο διότι με τόσους όρους και παραθυράκια δεν συμφέρει σε κανένα να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για την Ελεύθερη Αγορά Ενέργειας, έστρεψε τα πυρά του στις πολιτικές που εφάρμοσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αίτημα του Συνδέσμου Καταναλωτών είναι το κόστος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να ενσωματώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό και να μην το επιμερίζονται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.

Πηγή: SigmaLive

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Διαφωνίες Λευκωσίας–Τρόικας για τις εκποιήσεις ακινήτων