ΚΥΠΡΟΣ

Βάση Ακρωτηρίου: Δεύτερο χτύπημα των Tornado κατά ISIS (βίντεο)

Βάση Ακρωτηρίου: Δεύτερο χτύπημα των Tornado κατά ISIS (βίντεο)

Βρετανικά αεροσκάφη τύπου Tornado που είχαν απογειωθεί από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπληξαν για δεύτερη φορά στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι δύο αεροσκάφη εξαπέλυσαν τέσσερις πυραύλους Brimstone κατά ημιφορτηγού που έφερε οπλισμό και κατά συνοδευτικού οχήματος.

Ήταν η έβδομη εξόρμηση των αεροσκαφών από το Ακρωτήρι μετά την έγκριση που έδωσαν την Παρασκευή οι Βρετανοί βουλευτές για συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η πρώτη ενεργή εμπλοκή των βρετανικών Tornado έγινε το πρωί της Τρίτης, με δύο επιθέσεις κατά στόχων τζιχαντιστών που επιτίθεντο σε Κούρδους μαχητές στο βορειοδυτικό Ιράκ.

ΥΠΕΞ: Καθήκον μας να συμμετάσχουμε στο συνασπισμό κατά ΙSIL

O Iωάννης Κασουλίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι καθήκον της Κύπρου να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), προσθέτοντας πως διακυβεύονται οι αξίες του πολιτισμού και η ελευθερία.

Διευκολύνσεις και στη γαλλική αεροπορία απο την ΚΔ

Ανέφερε ότι η συνεισφορά της Κύπρου αναδεικνύει τη γεωγραφική της θέση, ενώ πρόσθεσε ότι πέραν της συμμετοχής των Βρετανικών Βάσεων, η Λευκωσία θα παράσχει διευκολύνσεις και στη γαλλική πολιτική αεροπορία, στη αεροπορική βάση «Ανδρέας Παναπανδρέου».

Διαβάστε επίσης

Ακρωτήρι: Επέστρεψαν χωρίς να οπλίσουν τα Tornado