ΚΥΠΡΟΣ

Νέα Υόρκη: Προβολή της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός

Νέα Υόρκη: Προβολή της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός

Η Κύπρος προβλήθκε ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στην επιχειρηματική συνάντηση «Cyprus-USA Business Forum», που συνδιοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), το Υπουργείο Ενέργειας, το ΚΕΒΕ και το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Νέας Υόρκης.

Στο «Cyprus-USA Business Forum», που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, παρουσιάστηκαν σε περισσότερους από 150 Αμερικανούς επενδυτές, έργα του ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κατ' ιδίαν συναντήσεις Κυπρίων επιχειρηματιών με επενδυτές.

Προβλήθηκαν, επίσης, διάφοροι τομείς στους οποίους η Κύπρος καταγράφει προοπτικές ανάπτυξης, όπως η ενέργεια, ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας, τα επενδυτικά κεφάλαια, το κυπριακό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, καθώς και η Κύπρος ως διοικητικό και περιφερειακό κέντρο για πολυεθνικές εταιρείες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την πορεία σταθεροποίησης και τα σημάδια ανάκαμψης που έδειξε η κυπριακή οικονομία.

Κεντρικός ομιλητής στο Forum ήταν ο Υπουργός Ενέργειας ο οποίος μίλησε για τις προοπτικές που συγκεντρώνει η Κύπρος στον τομέα της Ενέργειας και του Τουρισμού, ενώ ο πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, παρουσίασε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού.

Επιπρόσθετα, ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος λόγω των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών. Χαιρετισμούς στο Συνέδριο απεύθυναν ο Εμπορικός Ακόλουθος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη, Άριστος Κωνσταντίνου και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής.

Ο πρόεδρος του CIPA χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαιτέρα επιτυχημένη, τονίζοντας την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, αλλά και το υψηλό επίπεδο των επενδυτών που συμμετείχαν. Δήλωσε ότι «η Κύπρος προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προϊόν και ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις». Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια του CIPA θα συνεχιστεί, δεδομένου ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας».

Εκπρόσωποι του CIPA συμμετείχαν, επίσης, σε γεύμα που παρέθεσε ο διεθνής Οίκος Forbes, όπου συμμετείχαν οι Εκτελεστικοί Διευθυντές (CEOs), των 30 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ. Σε ομιλία που έκανε, στο πλαίσιο του γεύματος, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου. Στο γεύμα συμμετείχαν, ακόμη, εκπρόσωποι του ΚΟΤ και της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις