ΚΥΠΡΟΣ

Στις 16 και 22 Ιουλίου η συζήτηση για το κυπριακό στο ΣΑ

Στις 16 και 22 Ιουλίου η συζήτηση για το κυπριακό στο ΣΑ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επικύρωσε χθες (2/7/2015) σε συνεδρίασή του το πρόγραμμα του Ιουλίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ανανέωσης της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ( UNFICYP ).

Όπως ανέφερε ενημερώνοντας του δημοσιογράφους, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Νέας Ζηλανδίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Gerald Jacobus van Bohemen, «αναμένεται η ανανέωση να είναι λογικά φυσιολογική, αλλά το κυπριακό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στην ατζέντα του Σ.Α. κι όλα δεν είναι πάντοτε προβλέψιμα».

Στις 16 Ιουλίου θα λάβει χώρα η συνάντηση με τις χώρες που συνεισφέρουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το απόγευμα της 22ας Ιουλίου διαβουλεύσεις του Σ.Α., τα μέλη του οποίου θα ενημερωθούν από την ειδική αντιπρόσωπο Λίζα Μπάτενχαϊμ και τον ειδικό σύμβουλο, Εσπεν Μπαρθ Aιντε.

«Όπως σημείωσα, ο ρόλος του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με φόντο τα πρόσφατα θετικά βήματα σχετικά με τις διμερείς διαπραγματεύσεις», κατέληξε.

Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του Σ.Α στις αρχές της εβδομάδας κι όλες οι πληροφορίες είναι πως έχει τεχνικό χαρακτήρα, ενώ θα περιέχει ένα μικρό κομμάτι για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ.

Πηγή: KYΠΕ

Σχετικές ειδήσεις