ΚΥΠΡΟΣ

YΠΕΞ Βρετανίας: Στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

YΠΕΞ Βρετανίας: Στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Τη σθεναρή στήριξη της χώρας του στις διαπραγματεύσεις των δύο ηγετών της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ένα επιτυχές αποτέλεσμα».

Ο κ. Χάμοντ, που πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Χάμοντ, αφού ρωτήθηκε για το μελλοντικό ρόλο της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο, είπε ότι «δεν αναζητούμε κάποιον ειδικό ρόλο» και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία».

Επανέλαβε ότι η προσφορά για παράδοση μεγάλου μέρους των εδαφών των Βάσεων στην Κύπρο, στο πλαίσιο μιας λύσης, ισχύει ακόμη.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι το θέμα των εγγυήσεων θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί από τους δύο ηγέτες και «όταν θα έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε επίσης και με το Ηνωμένο Βασίλειο αναλόγως».

Ο Βρετανός υπουργός έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Σχετικές ειδήσεις