ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι τράπεζες επιθυμούν παραλιακά φιλέτα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι τράπεζες επιθυμούν παραλιακά φιλέτα

Το παράδειγμα της Αρχιεπισκοπής που προχωρεί σε εκποίηση ακίνητης περιουσίας για εξόφληση χρεών της Εκκλησίας προς τις τράπεζες, θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον Μακαριότατο όλες οι Μητροπόλεις και όλα τα μοναστήρια.

«Οι εκτάσεις που πρότεινε η Εκκλησία βρίσκονται στις επαρχίες Λεμεσού, Αμμοχώστου και Λευκωσίας, αλλά οι τράπεζες επιθυμούν τις εκτάσεις που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, στη Λεμεσό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μιλώντας στο περιθώριο του 10ου ετήσιου μνημοσύνου των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας «Ήλιος», είπε ότι στόχος της Εκκλησίας είναι να ξοφλήσει, προκειμένου να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εκποιήσουμε κάποια περιουσία, να ξοφλήσουμε και μείνουμε απερίσπαστοι στις επενδύσεις που πρέπει να κάνει η εκκλησία, για να έχει χρήματα για το έργο της, αλλά και για να δώσουμε δουλεία στον κόσμο», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Αναφερόμενος στην μεγαλεπήβολη επένδυση δισεκατομμυρίων στην Γεροσκήπου, ο Μακαριότατος είπε πως δεν έχει ναυαγήσει, όμως, παρατηρούνται νομικά ζητήματα.

Η κυβέρνηση, είπε, θα πρέπει, εντός Σεπτεμβρίου, να κυρώσει μια από τις επτά αιτήσεις.

«Η εκκλησία έχει ήδη δώσει στον Ούγγρο 40 σκάλες και συντελεστή δόμησης 50 σκάλων αλλά αυτό δεν φθάνει, θα πρέπει να μεταφερθεί εκεί συντελεστής από το χώρο των κυβερνητικών, για να μπορέσει ο Ούγγρος να κάνει 5 πύργους», σημείωσε.

Εξέφρασε την ελπίδα το έργο να πάρει σύντομα σάρκα και οστά.

Ο Μακαριότατος είπε ότι η Εκκλησία διαθέτει μεγάλη κτηματική περιουσία, η οποία μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της, για πολλές δεκαετίες.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις