ΚΥΠΡΟΣ

«Τουρκοποιούνται» ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα

«Τουρκοποιούνται» ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα

«Χέρι» στις κατεχόμενες ελληνοκυπριακές περιουσίες καταφέρνει να βάζει η Τουρκία σε μαζικό βαθμό, με «δούρειο ίππο» τη δράση της επιτροπής αποζημιώσεων.

Την επισήμανση έκανε η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς δρομολογούνται οι τουρκοποιήσεις των κατεχόμενων περιουσιών και παράλληλα αποδυναμώνονται τα επιχειρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για το περιουσιακό και το εδαφικό, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», αυτή τη στιγμή η επιτροπή αποζημιώσεων έχει ήδη συγκεντρώσει τις αιτήσεις που αφορούν το 3,3% του συνόλου των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και το 10%, και πλέον, της έκτασης των ελληνοκυπριακών κατεχόμενων ακινήτων που «δυσκολεύουν» εις βάρος της τουρκοκυπριακής πλευράς, τη διαπραγμάτευση του περιουσιακού.

Μάλιστα, αν η πολιτική απόφαση της Τουρκίας για μαζική τουρκοποίηση ελληνοκυπριακών ακινήτων, με τη μέθοδο των «απαλλοτριώσεων» μέσω αποζημιώσεων, λάβει σάρκα και οστά, τότε πολύ σύντομα το κεφάλαιο του περιουσιακού, με τη μορφή που συζητιέται στο τραπέζι των συνομιλιών, δεν θα έχει σχέση με τα δεδομένα επί του εδάφους.