MEDIA

Google και Reddit απαγορεύουν τις κλεμμένες γυμνές φωτογραφίες

Google και Reddit απαγορεύουν τις κλεμμένες γυμνές φωτογραφίες

Έπειτα από τη σκληρή κριτική και το μεγάλο σκάνδαλο με τις εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες επωνύμων, όπως η Jennifer Lawrence και η Kate Upton, που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, το Reddit και η Google αποφάσισαν να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά του «revenge porn».

Από τις 10 Μαρτίου το Reddit αλλάζει λοιπόν τους κανονισμούς του και απαγορεύει τις γυμνές φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβαίνουν δίχως τη συγκατάθεση του εικονιζόμενου.

Το Reddit συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί των κοινωνικών δικτύων στο θέμα της προστασίας της ιδιωτικότητας, αλλά αναφέρει ότι στο εξής όποιος θεωρεί ότι υπάρχει υλικό που τον αφορά, μπορεί να επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα και το υλικό θα αφαιρεθεί.

Μέχρι τώρα ήταν στην ευχέρεια των διαχειριστών να ελέγχουν τι μπορούσε να ανέβει στο σάιτ και τι όχι.

Πέρα από τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων, έντονο έχει γίνει το φαινόμενο αυτού που ονομάζεται «revenge pornography», όπου κάποιος ανεβάζει στο διαδίκτυο υλικό που αφορά ένα τρίτο πρόσωπο εκθέτοντάς το με αυτόν τον τρόπο. Οπότε πλέον, άνοιξε ο δρόμος για όσους έβλεπαν γυμνές τους φωτογραφίες και video, να ζητήσουν να κατέβει το υλικό, τουλάχιστον από το Reddit.

Σε παρόμοια απόφαση προχώρησε και η Google, που ανακοίνωσε ότι απαγορεύει υλικό σεξουαλικού περιεχομένου στο Blogger από τις 23 Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις