MEDIA

Δημοψήφισμα: Βουίζουν τα social media για το #dhmopsifisma

Δημοψήφισμα: Βουίζουν τα social media για το #dhmopsifisma

Με με κάθε λογής σχόλια για το δημοψήφισμα, γέμισαν Facebook και Twitter μετά το διάγγελμα που εξέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Βουίζουν τα social media από την ώρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, καθώς οι πολίτες διοχετεύουν την αγωνία τους και το ξάφνιασμα τους στους λογαριασμούς τους, θέλοντας να μοιραστούν τις σκέψεις τους με τους φίλους τους. Άλλοι με χιούμορ, άλλοι με αγωνία στηρίζουν τη μια ή την άλλη άποψη.

Σταχυολογήσαμε μερικές που καθρεφτίζουν την αντίδραση του κόσμου στις ιστορικές πολιτικές στιγμές που ζούμε. Επώνυμοι και ανώνυμοι, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες θέλουν κάτι να πουν για τη σημαντική αυτή συγκυρία που δημιούργησε έκπληξη και εκνευρισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άλλοι εμφανίζονται υπέρ του όχι άλλοι υπέρ του όχι και άλλοι οι περισσότεροι προβληματισμένοι και αμήχανοι....

Γιώργος Ζευγώλης: Είμαι απίστευτα περήφανος που έχουμε πρωθυπουργό επιτέλους έναν Έλληνα που αγωνίζεται για την πατρίδα του!!!

Βίκυ Μαυρομάτη: Κοιμάσαι με συμφωνία, ξυπνάς με χρεοκοπία, μετά έρχεται κι ένα δημοψήφισμα..... Δεν πλήττεις ποτέ σ'αυτή τη χώρα.

Anna Vogli: Έχουμε θυμώσει. Μας έχουν θυμώσει! Θέλουμε να είμαστε στο Ευρώ, αλλά ως Ευρωπαίοι. Τέλος ο εξευτελισμός! Τέλος η Γερμανόπη!

Παναγιώτης Χασιώτης: Η Ελβετία μέσα στο 2014 έκανε 12 δημοψηφίσματα. Εμείς κάνουμε το πρώτο μετά από 41 χρόνια! Κατά τα άλλα θέλουμε να γίνουμε Ευρωπαίοι με μνημόνια, με Τρόικες και με τελεσίγραφα!

Αλεξάνδρα Τσόλκα: Ας δούμε στο Mega τι λέει και η Bild, που όσο να ναι είναι φιλοσοφημένη, έγκυρη, σπουδαία φυλλάδα...

Κασσιανός Τζέλης: Χρειάζεται ευφυΐα και ήθος για να μη διχαστείς και να μη διχάσεις.

Σοφία Σκουλικάρη: Πριν εκφέρουμε γνώμη/διατυπώσουμε τσιτάτο/ειρωνευτούμε/δοξάσουμε/κάνουμε χιουμοράκι, μήπως να μαθαίναμε λίγο τι παίζει; Άντε γιατί από ξερόλες δώσαμε και γκώσαμε.

Μαρία Ελένη Τσίνου, δημοσιογράφος:
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Sofia Dimtsa: Όλοι αυτοί οι πατριώτες που σηκώνουν τα λεφτά τους μέσα στη νύχτα, φαντάζομαι την Κυριακή θα στηρίξουν ρήξη και επανάσταση...

Εφη Καραγεώργου: Η αρχη της Δημοκρατίας είναι ότι οι αποφάσεις λαμβανονται από τους πολίτες. Ο Αλέξης πάνω από όλα είναι έντιμος και σέβεται την ιστορία της χώρας του. Και για αυτό σκούζουν τώρα οι ..αμπελελέ...

Οκ. Το ακούσαμε και αυτό συντελείται πραξικόπημα επειδή σύμφωνα με τον Βαγγέλη τον φύλακα του Συντάγματος τον Μεγαλοπρεπή δεν φτάνουν 5 μέρες να πληροφορηθεί ο Λαός τις συνέπειες.

Του διαφεύγει ωστόσο το γεγονός ότι ο Λαός 5 χρόνια τώρα έχει μετρήσει στο πετσί του τις συνέπειες των δικών του υπογραφών. Ή μήπως δεν θωρακίζεται η Δημοκρατία επειδή δεν θα έχει χρόνο να αναρτήσει ο Συνταγματολόγος αφίσες...και δεν θα έχει τον απαραίτητο τηλεοπτικό χρόνο. Καλά 5 χρόνια είναι λίγος χρόνος.?? Εέεεεεεε??.....

Nikos Chrysoloras: Η ερώτηση του δημοψηφίσματος ζητά να τοποθετηθεί ο λαός επί της Προκαταρκτικής Ανάλυσης Βιωσιμότητας Χρέους της 25ης Ιουνίου, η οποία παρεμπιπτόντως, δεν είναι δημόσια, ούτε έχει δημοσιευθεί στα ελληνικά. ''Για πες ρε γιαγιά, θεωρείς μεθοδολογικά σωστό, από οικονομετρικής απόψεως μιλώντας πάντα, να αξιολογείται η προβολή βιωσιμότητας του χρέους με βάση τις μεικτές ετήσιες χρηματοδοτικές δαπάνες, αντί για το κλάσμα χρέους προς ΑΕΠ;''

Diana Shugart: the problem for the 'yes' camp is that its leaders lack credibility and political appeal. meantime, syriza has command of the narrative, with words like 'democracy', 'dignity', 'sovereignity', and history.

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: -Έχετε σκεφτεί όλοι εσείς που φωνάζετε ΝΑΙ η ΟΧΙ πως θα διαχειριστείτε την πολιτική σας ορμή εάν τελικώς δεν γίνει το δημοψήφισμα Ο Ε Ο!

-Άρχισα τη μέρα με κηπουρική και έβαλα το τηλέφωνο στο αθόρυβο. Αν με ξαναπάρει κανείς να με ρωτήσει τι θα κάνω στο δημοψήφισμα ( συμπεριλαμβανομένης και της μάνας μου) πραγματικά θα τ ακούσει χοντρά! Η ψήφος είναι μυστική και στο δημοψήφισμα και όχι δια βοής στο facebook!

Χρήστος Δούκας, διαφημιστής: Θα μας κανει δυο στρατόπεδα . Ντροπή !

Σοφία Πέρπερα: Τι παράνοια είναι αυτή που ζούμε; Δημοψήφισμα τη στιμή που είχαν συμφωνήσει στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου διαπραγμάτευσης;;;;

Βίβιαν Τσαμαδού: Οι άνθρωποι δεν διαλέγουν τους αρχηγούς τους για να τους ρωτάνε μετά στα δύσκολα τι πρέπει να κάνουν, αλλά για να έχουν τη δύναμη και το μυαλό να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, την κατάλληλη στιγμή.

Βασίλης Σκουρής: ολους τους καταλαβαινω αλλα τον γιωργο παπανδρεου οχι. αναιρει τον εαυτο του. γλυφει εκει που εφτυνε. κριμα...
Νικόλας Χατζής (υιός και συνεταίρος του γνωστού δημοσιογράφου) Μετα απο το ποσο μαλακας πιαστηκε ο λαος 2 φορες (ψηφο σε Παπανδρεου και Τσιπρα) ας ελπισω οτι δεν θα πιαστει και τριτη και θα αποφασισει να ‪#‎MeinoumeEurwpi‬! Τελειωσε η πλακα! Α! Και για να το κλεισουμε, τελος η δημοκρατια στο προφιλ μου! Οποιος διαφωνει σβηνεται! ‪#‎prwt_fora_aristera_kai_paparia_toumpana‬

Σάκης Ρουβάς :«Φτάνουν τα λόγια.Η διαφορά ενός νοήμονα με έναν ανόητο άνθρωπο ειναι οτι ο πρώτος μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ο δεύτερος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει οτι οτι κάνει είναι σωστό,Και τα επαναλαμβάνει ...!Η διαπραγμάτευση πέτυχε η απέτυχε; Η κυβέρνηση πήρε συγκεκριμένη εντολή από τον λαό με συγκεκριμένους στόχους!
Τους υπηρέτησε;Η διαπραγμάτευση πέτυχε η απέτυχε στους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση;Εάν όχι έχει την υποχρέωση να δώσει την θέση της σε μια κυβέρνηση οικουμενική εθνικής σωτηρίας!

Η εντολή που πήρε από τον λαό δεν ήταν να πάρει την εξουσία και να παραμείνει εκεί ανεξαρτήτου αποτελέσματος και χρόνου συνεχίζοντας τις προσπάθειες μέχρι να αισθανθεί οτι δεν απέτυχε! Το θέμα δεν ειναι να συνεχίσει η συγκεκριμένη κυβέρνηση μέχρι να μας αποδείξει οτι δεν ήταν λάθος επιλογή!!!

Τον λαό δεν τον αφορούν τα πρόσωπα αλλά τα αποτελέσματα..!Το θέμα δεν ειναι προσωπικό ειναι εθνικό...! Αφορά όλους τους Έλληνες...!»

Δείτε όλα τα tweets σχετικά με το δημοψήφισμα: