MEDIA

Π. Καψής: Απαράδεκτη η κατάσταση στην ΕΡΤ

Π. Καψής: Απαράδεκτη η κατάσταση στην ΕΡΤ

Μέτωπο με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή.

Ο κ. Καψής χαρακτήρισε την κατάσταση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση «απαράδεκτη», καθώς με τις «παράνομες στάσεις εργασίας», οι εργαζόμενοι οδηγούν «την ΕΡΤ στην απαξίωση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου για την αίτηση υπαγωγής της «Ελευθεροτυπίας» στο άρθρο 99, ο κ. Καψής εμφανίστηκε ανοιχτός σε ρεαλιστικές και σύννομες προτάσεις για τη στήριξη του Τύπου στην Ελλάδα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι «δουλειά του υπουργού να παρεμβαίνει στο ζήτημα των δανείων».

«Οι εργαζόμενοι παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να μπουν καν στο ταμείο ανεργίας. Η αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 99, γίνεται μια μέρα μετά την αποδοχή των πρώτων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους των δημοσιογράφων, των υπαλλήλων και των τεχνικών» ανέφερε ο κ. Μουλόπουλος, που ρώτησε τον κ. Καψή τι σκοπεύει να πράξει για τους εργαζομένους αυτούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Καψής συνέδεσε την κρίση στον Τύπο με τη γενικότερη οικονομική ασφυξία, ενώ άφησε αιχμές κατά «συμφερόντων, συνδεόμενων με τμήματα του Τύπου, που θέλουν να πάμε στη δραχμή, χρησιμοποιώντας έναν δημαγωγικό και απλουστευτικό λόγο».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε ήδη δείγμα γραφής στο ζήτημα της ΕΡΤ, όταν ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία, από την οποία προέκυπτε ότι «οι δημοσιογράφοι δεν θα αντιμετωπιστούν ξεχωριστά από όσα περνάει η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, αλλά θα ικανοποιηθούν και τα δίκαια αιτήματά τους. Δυστυχώς η τροπολογία δεν πέρασε -και απ' το γεγονός ότι βρέθηκαν οι εκπρόσωποί τους να συγκρούονται μεταξύ τους».