MEDIA

Από την κόλαση της ανεργίας στη ζούγκλα της εργασίας

Από την κόλαση της ανεργίας στη ζούγκλα της εργασίας

Με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανέργους η Ελλάδα και περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν όμως να πληρωθούν 5 και 6 μήνες, έχει δημιουργηθεί στη χώρα ένα εφιαλτικό κλίμα, που καλείται να εκτονώσει άμεσα η επόμενη κυβέρνηση.

Και ενώ οι άνεργοι στην Ελλάδα αυξάνονται από μέρα σε μέρα με ρυθμό δεκάδων χιλιάδων, η εργοδοσία έχει βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να επιβάλει κανόνες αποικιοκρατίας σε όσους εργάζονται ακόμη.

Μειώσεις μισθών έξω από κάθε συλλογική σύμβαση, άρνηση πληρωμής αμοιβών των εργαζόμενων από 3 μέχρι 6 μήνες, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την εφιαλτική εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε ένα ευρύ κύκλο των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων.

Πώς μπορεί να ανακοπεί το τσουνάμι της ανεργίας; Τι ελπίδες έχουν οι νέοι ως 25-30 ετών που έχασαν τη δουλειά τους; Πώς μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι από ορισμένους εργοδότες;

Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία θα αναζητήσει απαντήσεις αύριο, στις 9 το βράδυ, ο Κώστας Χαρδαβέλλας στην εκπομπή του «Αποκαλύπτω» στο web tv του newsbomb με καλεσμένους σημαντικά πολιτικά στελέχη των κομμάτων αλλά και παράγοντες του χώρου της εργασίας.

Μαζί του ο Χάρης Λαζαρόπουλος, ο οποίος θα είναι σε διαρκή ζωντανή επαφή με το κοινό για να μεταφέρει ερωτήσεις καταγγελίες και παρεμβάσεις ανέργων και εργαζομένων.

Στείλε τα δικά σας ερωτήματα ή καταγγελίες στο info@newsbomb.dpg.gr ή καλέστε στο 210.35.03.140

Δείτε τις προηγούμενες εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα εδώ