MEDIA

Ταλαιπωρία τέλος για χιλιάδες ασθενείς

Ταλαιπωρία τέλος για χιλιάδες ασθενείς

Με υπουργική απόφαση-ανάσα απαλλάσσει από την υποχρέωση της επαναξιολόγησης χιλιάδες πάσχοντες διαφόρων ασθενειών και αναπηριών, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Η απόφαση καθορίζει 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον και κατά συνέπεια δεν απαιτείται επαναξιολόγηση από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) , όπως διαβάσαμε στη NEWSBOMB.

Πρόκειται για αιματολογικές παθήσεις, Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, Παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος, Παθήσεις πεπτικού συστήματος, Μεταβολικές παθήσεις, Δερματολογικά νοσήματα, Ψυχικές διαταραχές, Νοσήματα του νευρικού συστήματος, Χειρουργικές παθήσεις ουροποιογεννητικού, Παθήσεις οφθαλμών, Νεφρολογικές παθήσεις, Ογκολογικές παθήσεις, Ορθοπεδικές παθήσεις και Παθήσεις ώτων-ρινός-λάρυγγα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης «με την απόφαση δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε άδικα πολλούς συμπολίτες μας. Πρόκειται για την υποχρέωση που είχαν χιλιάδες ασθενείς να υποβληθούν σε επίπονες διαδικασίες επαναξιολόγησης από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, παρότι έπασχαν από βαριές και πρόδηλα μη αναστρέψιμες αναπηρίες», σύμφωνα με τη NEWSBOMB.

Έτσι Άτομα με Αναπηρία με απώλειες μελών, τυφλοί (πραγματικοί), νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία και άλλοι πολλοί, αφήνουν πίσω την ταλαιπωρία τους με τις συνεχείς διαδικασίες επανελέγχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την άρση της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ και αφετέρου τη μείωση έως και 20% του φόρτου λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Μάλιστα, το υπουργείο αναζητά και άλλους τρόπους μείωσης της ταλαιπωρίας τους με την υιοθέτηση μόνιμων τρόπων αξιολόγησης που να βασίζονται στους κανόνες δικαίου και τις βέλτιστες πρακτικές που ανταποκρίνονται στο δημόσιο αίσθημα.

NEWS1

Διαβάστε επίσης:

Το πολιτικό σύστημα που μας χρεοκόπησε, μας στέλνει και το λογαριασμό

Με πρόστιμα και ποινές αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό!

Πέτρος Ίμβριος: Τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και σώθηκε από θαύμα!

Υπουργοί αρπάζουν και διαχειρίζονται κατασχεμένες περιουσίες Ελλήνων

Ο πολιτικός και η γνωστή ηθοποιός

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση της Χ.Α. για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο

Αντίποινα ή προβοκάτσια, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας;

Δένδιας: Δε θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών