MEDIA

Die Welt: Ανεβαίνουν και πάλι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Die Welt: Ανεβαίνουν και πάλι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Στην προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης για τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

«Μια ακροαριστερή ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία δύο μελών του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.

Η επίθεση ήταν μια πράξη αντεκδίκησης για τη δολοφονία του αριστερών πεποιθήσεων μουσικού Παύλου Φύσσα, ανέφερε η μέχρι πρότινος άγνωστη οργάνωση». Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δολοφονία των δυο μελών της ΧΑ αλλά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σημειώνει: «Η δολοφονία (του Π. Φύσσα) είχε οδηγήσει την αστυνομία και τη δικαιοσύνη στο να κινηθούν εναντίον του κόμματος. Σε βάρος έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής διεξάγονται στο μεταξύ έρευνες για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η δολοφονία των δύο νεοναζί μπροστά σε κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα έγινε σε μια συγκυρία κατά την οποία άρχισε να υποχωρεί η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα όμως με δημοσκόπηση της Alco , τα ποσοστά της ΧΑ αυξήθηκαν μετά τη δολοφονία των δυο νεαρών ανδρών και πάλι στο 8,8 %. Πριν από ένα μήνα βρίσκονταν στο 6,6 % ενώ τον Ιούνιο ήταν 10,8 %. Η Χρυσή Αυγή έχει 18 βουλευτές επί συνόλου 300 βουλευτών και έρχεται τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο ενώ οι βουλευτικές εκλογές για το 2016», καταλήγει το δημοσίευμα.

πηγη DW