MEDIA

Ολα όσα είπε στην εκπομπή «Ευθέως» ο Σφακιανιάκης

Ολα όσα είπε στην εκπομπή «Ευθέως» ο Σφακιανιάκης

"Δεν έχω ούτε κόμμα, ούτε χρώμα, ούτε θρησκεία" δήλωσε ο Νότης Σφακιανάκης σε συνέντευξή του στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εκπομπή "Ευθέως" στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Με φρασεολογία και επιχειρήματα ταυτόσημα με των μελών της Χρυσής Αυγής ο Νότης Σφακιανάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του για στήριξη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου λέγοντας "Είμαι Έλληνας και όχι Χρυσή Αυγή".

Έφτασε μάλιστα να συγκρίνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα λέγοντας ότι "ο Καλαμπόκας που σκότωσε τον καθηγητή Τεμπονέρα ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας, άρα η Νέα Δημοκρατία είναι εγκληματική οργάνωση". Καταγγέλλοντας τη σημερινή πολιτική ηγεσία και χαρακτηρίζοντας τις μεθόδους που ακολουθεί τυραννία, εκθείασε τη χούντα των συνταγματαρχών λέγοντας ότι "η δικτατορία, αφού έτσι την ονομάζετε, του Παπαδόπουλου είχε αίσιον τέλος για την Ελλάδα και τους Έλληνες" και συμπλήρωσε ότι "η χούντα των συνταγματαρχών είχε εθνική συνείδηση".

Ωστόσο εξακολούθησε να δηλώνει ανένταχτος και ζήτησε από όλους "να βάλουν στα κόμματα ...τελεία". Πάντως για ακόμη μια φορά ζήτησε να μην καταδικάζονται κόμματα και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δοκιμαστεί στην εξουσία. "Η Βανδή μου έστειλε ένα μήνυμα και έτσι έληξε η συνεργασία μας, Λυπούμαι πάρα πολύ, έγραφε, είμαι πολύ στεναχωρημένη αλλά δεν μπορώ να συνυπάρξω σ' ένα χώρο διότι συνέβησαν αυτά που συνέβησαν. Ποια συνέβησαν δηλαδή; Επειδή είπα ότι ντρέπομαι που οι συνταγματαρχαίοι ήταν καλύτεροι από τους πριν και τους μετά; Και ότι αυτοί που σήμερα πρεσβεύουν αυτό που πρεσβεύουν τέλος πάντων, το λένε δημόσια, και είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι μερίδας του ελληνικού λαού τους πήραν και τους έχουν έγκλειστους στη φυλακή χωρίς να γίνει δίκη; Αυτό αύριο θα είναι πρόβλημα δικό μου και δικό σου. Όταν δεν συμφωνείς μαζί τους αύριο θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Τη δική μου και τη δική σου, τα κομμάντα. Αυτά κάνουν αυτού του είδους οι δημοκρατίες".

"Εγώ δεν έχω σχέση με το υπουργείο Πολιτισμού" απάντησε ο Νότης Σφακιανάκης στο σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου ότι "το μυαλό του δεν μπορεί να παράγει κάτι άλλο". Καταλόγισε μάλιστα σχέσεις του Λάκη Λαζόπουλου με το πολιτικό σύστημα λέγοντας " οι άνθρωποι που έχουν αλισβερίσια με τις εκάστοτε κυβερνήσεις λένε αυτά που λένε".