ΦΑΡΜΑΚΟ

CRASH: Ο Δ. Γιαννακόπουλος για το «καυτό» θέμα της Υγείας

CRASH: Ο Δ. Γιαννακόπουλος για το «καυτό» θέμα της Υγείας

Από την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο περιοδικό CRASH και τον Κώστα Χαρδαβέλλα, δεν θα μπορούσε να λείπει το «καυτό» θέμα της Υγείας.

Ο κ. Γιαννακόπουλος σχολιάζει τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στον προϋπολογισμό για το 2014, καθώς και τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για επαπειλούμενες ελλείψεις στην εγχώρια αγορά φαρμάκου, καθώς και για τον ενδεχόμενο κατακλυσμό της αγοράς με φθηνά γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας, εισαγόμενα από τρίτες χώρες.

«Το επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη, ότι η μείωση στις τιμές των φαρμάκων θα ελαφρύνει τους ασθενείς, ανατρέπεται από τις προηγούμενες αποφάσεις του υπουργού Υγείας και των προκατόχων του. Ο κ. Γεωργιάδης αύξησε πρόσφατα τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση για τους πολίτες να φτάνει και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις (…) Αν συνυπολογίσουμε και το 1 ευρώ ανά συνταγή που θα καταβάλλουν οι πολίτες από 1/1/2014, τότε σε απόλυτους αριθμούς, όχι μόνο δεν θα μειωθεί η συμμετοχή, αλλά ο ελληνικός λαός θα πληρώνει περισσότερα από την τσέπη του και δεν θα φτάσει σε αυτόν η όποια μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Επομένως, η μείωση στις τιμές των φαρμάκων αφορά την περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία όσο μειώνεται θα φέρνει νέες αυξήσεις στα ποσοστά συμμετοχής και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους ασθενείς (…)».

Και συνεχίζει: «Η υγεία των πολιτών μπαίνει σε κίνδυνο όταν διαμορφώνονται συνθήκες μεγάλων ελλείψεων αναγκαίων φαρμάκων στην αγορά, καθώς η μείωση στις τιμές οδηγεί σε αποσύρσεις αξιόπιστων σκευασμάτων τα οποία παράγονται με τη σφραγίδα ποιότητας της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, και που υπό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται τίθενται πρακτικά εκτός ανταγωνισμού. Στο βαθμό που όλο και περισσότερα φθηνά εισαγόμενα φαρμακευτικά σκευάσματα θα μπαίνουν στην αγορά, ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών θα μεγαλώνει».

genosima

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζει: «Η φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού δεν είναι θέμα προσωπικών αντιπαραθέσεων, παρόλο που ο υπουργός Υγείας θέλησε να προσδώσει τέτοια διάσταση. Είναι επείγον ζήτημα, ζωής και θανάτου θα έλεγα, είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και ο καθένας θα κριθεί όταν η ανθρωπιστική κρίση μας χτυπήσει την πόρτα. Τότε, δυστυχώς, θα είναι αργά και όπως είπα και σε μια δήλωσή μου προσφάτως, κανείς από τους κ. βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε! Μακάρι, όσο ακόμη είναι καιρός, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, ώστε να αποτραπούν, έστω και στο παραπέντε, οι ανεπανόρθωτες αυτές επιπτώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Δ.Γιαννακόπουλος: Όλοι εμείς μαζί θα οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα!

«Κινητήρια δύναμη το πάθος μου για τον Παναθηναϊκό»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου στο CRASH

«Κανείς δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε»

Δημ. Γιαννακόπουλος: «Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε»