MEDIA

Alter: Καλές οι φήμες, αλλά δεν τρώγονται!

Alter: Καλές οι φήμες, αλλά δεν τρώγονται!
Σε νέο κύκλο φημολογίας, πέρασε σήμερα η πολύπαθη υπόθεση του Alter...

Σε νέο κύκλο φημολογίας, πέρασε σήμερα η πολύπαθη υπόθεση του Alter.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που πλησιάζει ημερομηνία καταβολής μισθών, έτσι και τώρα, αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί "σωτηρίας του σταθμού που είναι θέμα ωρών"!

Το newsbomb.gr, από την πρώτη στιγμή σας έχει ενημερώσει ότι στο Alter υπάρχουν δύο διαφορετικές γραμμές πλεύσης:

Από τη μία πλευρά είναι ο Γιώργος Κουρής -μεγαλομέτοχος του σταθμού- ο οποίος δεσμεύτηκε μία και μοναδική φορά για καταβολή μισθών και αποδείχτηκε συνεπής (όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησε σε εξόφληση των δεδουλευμένων στους μισθωτούς). Από την ημέρα εκείνη, η πλευρά Κουρή δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ επισήμως για το αν και πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και αυτό είναι ευθύνη και των συνδικαλιστών που δεν τον πίεσαν για μία συγκεκριμένη δέσμευση. Το μόνο που επαναλαμβάνει διαρκώς ο κ. Κουρής είναι ότι δίνει μάχη να σωθεί το κανάλι, αλλά χωρίς να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα στο οποίο θα υπάρξει οριστική απάντηση.

Από την άλλη πλευρά, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού και μέτοχος κ. Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος έχει προχωρήσει δύο φορές μέσα σε 3 μήνες, σε υποσχέσεις για συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής των οφειλομένων. Η δεύτερη υπόσχεση εκπνέει στις 21 Απριλίου, αλλά όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων "από την ημέρα που θα μπουν οι υπογραφές, απαιτούνται 5 μέρες για να πληρωθείτε". Συνεπώς, αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου, θα πρέπει οριακά να υπάρξει συμφωνία για να πληρώσουν οι νέοι επενδυτές τους μισθούς. Υπάρχει βεβαίως και η πιθανότητα να τους πληρώσει ο κ. Γιαννίκος, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, επανεμφανίζονται "φήμες" για "σωτηρία του Alter". Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να δίνεις στους απελπισμένους, οργισμένους και απλήρωτους εργαζόμενους, "φήμες" με τις οποίες δυστυχώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις τους που εδώ και 4 μήνες έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας!

Το newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει -και το έχει γράψει ήδη από τις 7/4/2011- ότι το θέμα των πληρωμών τους, αντιμετωπίζεται ως εντελώς ξεχωριστό πρόβλημα από την αναζήτηση βιώσιμης λύσης!

Μη καταβολή μισθών στις 21 Απριλίου, δεν θα σημάνει αυτομάτως "λουκέτο", τουλάχιστον από την πλευρά της ιδιοκτησίας.

Γιατί το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά δεν πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Alter -πράγμα που θα το μάθουμε την Μεγάλη Πέμπτη- θα αρκεστούν και αυτήν τη φορά σε "φήμες" και "υποσχέσεις"; Ό,τι η επιβίωση του σταθμού εξαρτάται από τις τράπεζες το γνωρίζουμε ήδη! Μία νέα "ενημέρωση" περί "σοβαρών διαπραγματεύσεων" δεν θα αποτελεί ούτε είδηση, ούτε λύση στο πρόβλημα επιβίωσης 720 ανθρώπων!

Ελπίζουμε πως άμεσα θα διαψευστεί το ρεπορτάζ μας, όχι με νέες ανακοινώσεις περί "συνέχισης των συζητήσεων", αλλά με τον έναν και μοναδικό τρόπο που υπάρχει: την πληρωμή μισθών 3 μηνών και του δώρου Πάσχα!