MEDIA

Ναυάγησε η παρέμβαση Κουρή για τη λειτουργία του Alter

Ναυάγησε η παρέμβαση Κουρή για τη λειτουργία του Alter
Στις 10 το βράδυ της Δευτέρας τελείωσε η συνέλευση των δημοσιογράφων του Αlter, οι οποίοι έπρεπε να αποφασίσουν επί της πρότασης Κουρή...

Στις 10 το βράδυ της Δευτέρας τελείωσε η συνέλευση των δημοσιογράφων του Αlter, οι οποίοι έπρεπε να αποφασίσουν επί της πρότασης Κουρή για την καταβολή ενός μισθού από τους οφειλόμενους τέσσερις και τη συμπληρωματική καταβολή χρημάτων από τα οφειλόμενα τις επόμενες ημέρες .

Να σημειωθεί ότι η πλευρά Κουρή είχε καταθέσει χρήματα για την εξόφληση των τεχνικών του σταθμού, γεγονός που τορπίλισε την προσπάθεια να επιστρέψουν οι δημοσιογράφοι στην εργασία τους, οι οποίοι ζητούσαν επίσης την εξόφληση των οφειλομένων.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Νανά Νταουντάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Κουρή με τον οποίο έκλεισε ραντεβού για Πέμπτη ή Παρασκευή πρωί να συναντηθούν η πλευρά Κουρή με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και τον εκπρόσωπο του Alter και να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Ο κ.Κουρής είχε ζητήσει άμεση επιστροφή των εργαζόμενων στο κανάλι για να τεθεί αυτό σε λειτουργία μετά την καταβολή ενός μισθού στους δημοσιογράφους και την εξόφληση των τεχνικών, αλλά μετά την άρνηση των δημοσιογράφων να δεχθούν τον ένα μισθό και την επιστροφή τους στους χώρους εργασίας αποφάσισε να αποσύρει το ποσό που είχε ήδη καταθέσει στο Ταμείο του σταθμού για την πληρωμή τεχνικών και δημοσιογράφων.

Βεβαίως ο κ.Κουρής είχε υποσχεθεί ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα άρχιζε τμηματικά και η εξόφληση των δημοσιογράφων.

Αποτέλεσμα είναι να μην πληρωθεί κανείς από τους εργαζόμενους του Αlter, να μην επαναλειτουργήσει ο σταθμός με ζωντανό πρόγραμμα και να αναμένουν πλέον όλοι το αποτέλεσμα της συνάντησης ΕΣΗΕΑ – Κουρή.

Από τις 9 το πρωί της Τρίτης οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να έχουν ομάδα περιφρούρησης στο σταθμό για να εμποδίσουν την είσοδο εργαζόμενων που δεν ανήκουν στο προσωπικό του Αlter.