MEDIA

Λήγει η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες

Λήγει η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων, για την πρώτη φάση δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Η διαδικασία πραγματοποιείται στη σκιά της επιστολής του επιτρόπου Γκ. Έντινκερ στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για «χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος».

Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για επιχείρηση δημιουργίας αρνητικού κλίματος ενόψει της εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας .

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕ) σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Καθημερινής» θέτει ερωτήματα προς τους αρμόδιους για τον λόγο απόκρυψης, όπως αναφέρουν, της συγκεκριμένης επιστολής του Επιτρόπου, ενώ τονίζει ότι η Επιτροπή διαφωνεί πλήρως με την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Έως τώρα ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ και ΑΝΤ 1 έχουν καταθέσει τους φακέλους με τα σχετικά παράβολα, ενώ αναμένεται κατάθεση φακέλου από πλευράς Alpha και «Ε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται πρόταση και από κανάλι της Θεσσαλονίκης και μάλιστα από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΣΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη.

Άδεια θα καταθέσουν και τα συνδρομητικά κανάλια.

Σχετικές ειδήσεις