ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από το ψυχολογικό όριο αλλά με κάμψη το πετρέλαιο

Πάνω από το ψυχολογικό όριο αλλά με κάμψη το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, αλλά τόσο οι τιμές του αμερικανικού αργού, αλλά και του πετρελαίου Brent, κρατήθηκαν πάνω από το ψυχολογικό όριο των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Η μείωση των τιμών σημειώνεται, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί διάσκεψη των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.
Στα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου, οι τιμές καταγράφηκαν στα 40,27 δολ το βαρέλι, μειωμένες κατά 9 σεντς από την χθεσινή συνεδρίαση.
Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 42,70 δολ το βαρέλι μειωμένες κατά 13 σεντς από τελευταίο κλείσιμο και κατά 36 σεντς από το υψηλότερο τιμής για το 2016, που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή μαζί με τη Ρωσία, αλλά εκτός των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα για τη μείωση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου. Την περίοδο που διανύουμε περίπου 2 εκατ βαρέλια ημερησίως οδηγούνται σε καθεστώς αποθήκευσης, καθώς ξεπερνούν την υπάρχουσα ζήτηση.
Κατά τη γενικότερη άποψη των αναλυτών, αναμένεται επίτευξη συμφωνίας για το “πάγωμα” της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα, τα οποία όμως, εξακολουθούν να υπερκαλύπτουν τη ζήτηση.

Σχετικές ειδήσεις