ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 24.400 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων το 2014

Πάνω από 24.400 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων το 2014

Η 520 Barcode Hellas εδώ και επτά χρόνια έχει αποχωρήσει από το βέλγικο σωματείο GS1 AISBL και δεν χρησιμοποιεί τα σήματά του. Αυτό δηλώνει η εταιρεία απαντώντας σε πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με δικαστική διένεξη με το βελγικό σωματείο.

Υπενθυμίζεται από την εταιρεία, ότι είναι η πρώτη που εισήγαγε το σύστημα barcode στη χώρα μας, είναι δημιουργός και εκδότης των μοναδικών κωδικών αριθμών barcode που ξεκινούν με πρόθεμα 520 και δηλώνει ότι παραμένει η μοναδική εταιρεία που είναι σε θέση να διασφαλίσει τη μοναδικότητά των κωδικών με πρόθεμα 520.

Όπως αναφέρεται: "η δικαστική διένεξη στα δικαστήρια των Βρυξελλών με το σωματείο GS1 AISBL έληξε με την αμοιβαία παραίτηση και των δύο πλευρών από τις αξιώσεις που είχαμε αμφότερες εγείρει. Την τυπική αυτή απόφαση προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν ως επιτυχία και να την ερμηνεύσουν κατά το δοκούν. Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και επτά χρόνια η 520 Barcode Hellas έχει αποχωρήσει από το Σωματείο GS1 AISBL και -όπως είναι ευρέως γνωστό - δεν χρησιμοποιεί τα σήματά του".

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι μόνο το 2014, περισσότερα από 24.400 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Hellas και κυκλοφόρησαν στη διεθνή και εγχώρια αγορά. Επιπλέον, κατά το ίδιο διάστημα, 500 νέες εταιρείες προστέθηκαν στις 5.000 επιχειρήσεις-πελάτες της εταιρείας και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520.

"Η απόπειρα αυθαίρετης σύνδεσης της ιδιότητας μέλους στο σωματείο GS1 AISBL με το δικαίωμα έκδοσης και διαχείρισης κωδικών με πρόθεμα 520, που - εδώ και 30 χρόνια- ανήκει αποκλειστικά και αδιαμφισβήτητα στην 520 Barcode Hellas, παραμένει μία απεγνωσμένη αλλά και παρωχημένη πλέον προσπάθεια να επιτευχθεί ο έλεγχος διακίνησης ελληνικών προϊόντων από διάφορα μονοπώλια μέσα απότο «πατρονάρισμα» του συστήματος απόδοσης και διαχείρισης κωδικών barcode" όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις